JanneKoskela

Vihreä ylimielivalta

Suomen viranomainen teki laillisen palautuksen Afganistaniin niiden turvapaikan hakijoiden kohdalla, jotka olivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Tästä alkoi propagandavyöry, jota sisäministeriön kansliapäällikkö kuvaa organisoiduksi (Aamulehti 4.4.) ja nopeasti liikkeelle lähteneeksi. Meillä on olemassa näemmä ne uudet viestintäkanavat, jotka kiitävät tuulta nopeammin ja niiden takana on järjestäytynyttä toimintaa. Näiden virheellisten uutisten levittäjäksi osoittautui myös eturivin poliitikkoja kuten puoluejohtaja Ville Niinistö ja muita kansanedustajia.

Puoluejohtaja pyysi seuraavana päivänä anteeksi levittämiään virheellisiä tietoja. Hyvä niin, mutta asiain tila kokonaisuudessaan ei ole kansan tiedossa. Taktiikka heillä on muodostunut strategiaksi. Ei voi välttyä ajatukselta, etteikö tämä taktiikka olisi osa lähellä monia puolueita. Pääviestimet vaikuttavat myös olevan ideologisesti valloitettuja ja eikö se silloin mahdollisesti näy myös valtamedioissa, jopa verovaroin kustannetuissa. Pasilan poliisitalon edustan mielenosoitukset ja pakkopalautuksen vastaiset mielenosoitukset saavat paljon uutistilaa.

Köyhä kansamme ja maan hiljaiset ansaitsisivat myös tulla kuulluksi, mukaan lukien maamme tulevaisuus ja elinkeinoelämä. Pelottaa, mihin asti vihreä ylimielipropaganda ulottuu. Uskoakseni osuu omaa kansaamme vastaan, jos mietin metsäpolitiikan vaiheita, mitä Suomella EU:ssa on ollut. Voivatko omat kansalaisemme syöttää samanlaista "organisoitua tietoa" esim. komissioon päin?

Jos mietimme esimerkiksi Greenpeacen tapaa toimia, se on hyvin aggressiivinen. Perustunee tehokkaaseen somen käyttöön ja organisoituun toimintaan. Mielestäni osin tällainen lähentelee jo ääriliikettä. Suomen Greenpeace huolehtii kyllä Suomussalmen puunhakkuista samaan aikaan kun valaat syövät muovilautoista itsensä kuoliaaksi. Ja suuret metropolit saastuttavat autoilulla, lämmittämisellä tai puutteellisella jätehuollolla. Ei siellä Suomen Vihreä Rauha ole. Suomen Greenpeacen maajohtaja on kansanedustaja Jaakko Laakson poika, hänet tunnetaan aatteellisena taistolaisena.

Vaatteet vaihtuvat, aate pysyy. Greenpeacen toiminnan tavoite on sosialisoiva, joten sopinee pirtaan kuten kansanedustaja Satu Hassin taustan (SKDL taistolaisissa) kanssa Vihreisiin nykyisellään kuorrutettuna haarakonttori Greenpeacella (ja muilla vastaavilla).

Kyllähän toimia saa, mutta ei ylimielisesti ja elitisesti kuten vihreät tuulimyllyineen ja yltiöidealistisella vihreydellä. Se sotii kansan yleistä oikeustajua ja maalaisjärkeä vastaan. Tuntuu, että kun sanon sanan maalaisjärki, olen jo natsi. Voi voi. Aikuisten oikeasti - vihreät - vihaatteko maaseutua ja kehäkolmosen ulkopuolista elämää? Eikö tämä ole neuvostoliittolaista toimintaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Vihreiden nokkamies eli Börje Uimonen on eri mieltä kanssasi.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2348...

Kyllä tuo on jo melkoista rasismia. Vesikidutusta ym.

Börje Uimonen 3.4.2015 14:32
''Sosiaaliturvalla elävä somali on huomattavasti parempi ihminen kuin rasistipersu. Niin yksinkertaista se vaan on. Rasistipersu on suomalaisen yhteiskunnan haiseva mätäpaise.''

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Tietääkseni poliisi on myöntänyt, että olivat toimeenpanemassa maastapoistoa perheelle, jonka asia oli käsittelyssä. Juuri tämän perheen tapaus oli ilmeisesti mielenilmausten laukaisija. Poliisi huomasi virheensä, eikä perhe joutunut koneeseen. On syytä kysyä, vaikuttiko mielenilmaus lopputulokseen!

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Laittaisitko jonkun linkin missä poliisi kertoo tuon ?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen
Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #5

Jep ko ihmiset vapautettiin sunnuntaina. Mikä mahtoi olla maanantain mellakoinnin syy ?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #6

Tieto viranomaisilta kulkee hitaasti, kuten tuon virheen myöntäminenkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä maanantai-illan mielenosoitukset varmasti vaikuttivat sunnuntaina tehtyyn vapauttamispäätökseen. Muun väittäminen on valtion väkivaltakoneiston rikkomusten peittelyä ja valkopesua. Aikakonekin on jo vanha keksintö...

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Perjantaina poliisi otti säilöön perheen, ehkä tieto siitä meni jollekin? No, ruvettiin puuhaamaan mielenilmausta, kun saatiin tietää valmistellusta palautuslennosta. Poliisikin saattoi kuulla, että ollaan puuhaamassa mielenosoitusta. Mistähän syystä, raskaanaoleva nainen ja lapsi perheineen pitäisi olla poistettavien joukossa. No tarkistettiin paperit uudestaan, eihän tämän perheen asia ollutkaan käsitelty. Hups! Aikakone vai!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Aikakoneella käytiin pistämässä vireille se valitus, jonka perusteella vapautettiin. Näin ei tarvinnut myöntää, että taivuttiin painostuksen alla

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #10

Joo, poliitikot ja viranomaiset tietävät, että kun mikään muu ei toimi, kokeile totuutta!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Arto Heinonen.

Kummallista ettei tieto kulkenutkaan sitten sunnuntaina tuolta perheeltä mielenosoituksen järjestäjätaholle. Noin, kun eilisessä illan tv-keskustelussa tuo järjestäjätaho kertoi tiedon palautettavista ja ajankohdasta saadun noilta palautetuilta. Poliisit eivät ole kertoneet palautettujen henkilötietoja, eikä palautusajankohtaa vaan itse palautettavat.

Tässä linkki tuohon ohjelmaan, josta voi tarkistaa em. tiedot.
http://areena.yle.fi/1-3777979#autoplay=true

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #14

Olisko ollut niin, että järjestelyt olivat jo pitkällä ja peruminen vaikeaa. Toisaalta oli jo nähty, miten lapsi haetaan koulusta ja raskaana viimeisillään oleva nainen oltiin valmiita lennättämään pois. Mielenilmaukselle oli peruste, vaikka viranomaiset eivät tietoa antaneetkaan. Ei poliisi kovin korkeita pisteitä operaatiosta ja tiedottamisesta tapauksessa saa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Arto Heinonen, No ei se kuitenkaan taida olla mennyt kuten esität, sillä ko. perheellä oli jo yksi kielteinen päätös voimassa, mutta mitä ilmeisimmin perjantain jälkeen perheen asianhoitaja.

"Joutsenossa havaittiin, että perhe on saanut 24. tammikuuta Maahanmuuttovirastosta päätöksen, jonka mukaan heidät käännytetään Afganistaniin. Heille varattiin 30 päivää palata Afganistaniin vapaaehtoisesti.

Päätöksessä kuitenkin todettiin, ettei käännyttämistä saa panna täytäntöön ennen kuin asia on lainvoimaisesti ratkaistu. Kyseessä oli järjestyksessä toinen ratkaisu. Perheellä oli jo aiempi, kielteinen päätös. Kielto käännyttämisen täytäntöönpanolle taas koski uudempaa päätöstä.

Uudesta päätöksestä on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Asian käsittely siellä on edelleen kesken." http://www.lapinkansa.fi/kotimaa/poliisi-afganista...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #10

Max aivan. Toinen valituskierre, sillä yksi lainvoimainen kielteinen päätös jo oli voimassa.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #15

Oliko kyseessä tosiaan toinen valitus? Entä onko päätös lainvoimainen, vaikka siitä on valitettu? En ole juristi, joten joudun kysymään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Arto, onko vaikea ymmärtää, että ensimmäisestä valtuskierroksesta oli lainvoimainen päätös, jolla olisi voitu toimeenpanna palautus, mutta olikin asiamies Hoikkala tehnyt toisen valituskierroksen josta ei viranomaisilla ollut tietoa kuin vasta sunnuntaina. Tällä perusteella ei palautusta voitu panna täytäntöön vaan joudutaan odottamaan toisen valituskierroksen lainvoimainenpäätös. Ei muuten tarvitse olla juristi tämän ymmärtääkseen.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #20

On vaikea ymmärtää, kun poliisin mukaan päätöksestä oli valitettu 21.2. ja poliisi itse myöntää tehneensä virheen, eikä päätös ollut lainvoimainen.
http://yle.fi/uutiset/3-9546469

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #20

Montako valituskierrosta on tapeeksi monta ?

Ja viulut maksaa veronmaksaja.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #25

Hyvä kysymys. Tämä jupakka on saatu näyttämään sekavalta ja minusta tuntuu oudolta, jos valituksia yhdestä tapauksesta voidaan tehdä enemmän kuin yksi ilman, että on jotain oleellista asiaan vaikuttavaa ilmennyt. Epäilenkin, mutta en tiedä, etteintässäkään tapauksessa ole muuta, kuin päätös ja siitä tehty valitus.
Oikeusvaltiossa valitusoikeus pitää olla, kun se on käyty, eikä uusia vaikuttavia tekijöitä löydy pitäisi sen olla siinä.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Noin voi käydä Abdallah, kun harrastaa juridista päättelyä ilman edes alan perusopintoja.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen
Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Peiliin katsomisen paikka Janne. Tosin näinä päivinä et ole ainoa jolle se olisi tarpeen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Marko voisitko hieman perustella tuota peiliin katsomiskehoitustasi? Ihan mielenkiinnolla kyselen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ihmisiä on kuulemma palautettu maahan josta ei ole edes kotoisin. Ja sen "palautetun" oma vikahan se on kun on valehdellut tänne tullessaan mikä on se oikea kotimaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Pidän myönteisenä, että poliisin tekemään virheelliseen kiinniottoon karkoitustarkoituksessa reagoitiin. Osalla varmaan meni överiksi, mutta vahinkoa siitä ei tainnut kenellekään aiheutua. Peiliin katsomisen paikka tapauksessa on niin hallituksella, poliisilla kuin suvakeillakin. Persut ovat tietysti mielestään aina oikeassa, joten peiliin katsomisesta ei ehkä ole heille vastaavaa hyötyä.

Kirjoituksen loppukaneetit "Aikuisten oikeasti - vihreät - vihaatteko maaseutua ja kehäkolmosen ulkopuolista elämää? Eikö tämä ole neuvostoliittolaista toimintaa" kertovat kuinka pihalla ihminen voikaan olla. Jos olisi poliittisesta historiasta joku käry, niin tajuaisi, ettei Neuvostoliitossa olisi reagoitu julkisesti viranomaisen virheisiin. Eikä juuri nyky-Venäjälläkään.

Vihreät muuten tavoittelevat suurimman puolueen asemaa jo Turussa ja Tampereellakin, jotka sijaitsevat selkeästi kehä kolmosen ulkopuolella. Vihreillä kannatus on toki suurinta yliopistokaupungeissa, jossa koulutustaso on korkeinta. Siitä huolimatta puolue ei vihaa maaseutua. Sillä on jopa valtakunnallinen yhdistys Maaseutu- ja erävihreät, jonka jäsen myös olen.

Pekka Iiskonmaki

#22
Katsotaan nyt ensin miten Börjen rasismi sataa vaalilaariin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suurmoskeijalle ja Leiriläisille Sinnemäki näyttää vihreää valoa. No saapa nähdä, kuinka äänestäjät näihin ilouutisiin reagoivat.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217747-anni-sinne...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”kun pahalle antaa pikkusormen, se vie koko käden.” Tunkeutuminen Sisäministeriöön osoittaa sen, että moni tunkeutujista antoi oman pikkusormensa pahalle. Tästä liikehdinnästä on tehtävä loppu heti alkuunsa tarvittaessa kovin ottein. Tämä laiton meno saattaa polarisoida ennen pitkää koko yhteiskuntaa ja vaarantaa yhteiskuntarauhaa. Tähän meillä ei ole varaa. ”Vihervasemmikot” varastivat vihreän aatteen ja käyttävät sitä nyt salakavalasti omien poliittisten tarkoitusperiensä läpiviemiseen. Taustalla on ilmiselvästi mukana anarkismia, joka on ominaista stalinismille.

Sata vuotta sitten tähän maahan perustettiin punakaarteja ja lopputuloksena oli puolin ja toisin noin 37 000 uhria. Silloinkin agitaattorit saivat ”hyödyllisiä idiootteja” mukaan nousemaan kapinaan maan laillista hallitusta vastaan. Harhautetut ja jymäytetyt eivät tajunneet edes sitä tosiasiaa, että he toimivat itse asiassa samalla oman maan itsenäisyyttä vastaan

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Migri (Repo):
"Jos lapset ovat huoltajien mukana, lähtökohta on, että lapset seuraavat huoltajia. On yksin tulleita alaikäisiä, joita on afganistanilaisissakin. Juuri tällä viikolla oli yksi tuomioistuinvalitus, jossa valitus oli hylätty. Siinä katsottiin että juuri 18 ikävuotta lähellä oleva henkilö voidaan palauttaa. Hänellä oli sukulaisia siellä, ja palautuminen varmistui.
Myös perheen mukana oleville lapsille on annettu kielteisiä turvapaikkapäätöksiä Afganistaniin ja muihin maihin, joihin turvapaikanhakijoita palautetaan.
– Ei meillä ole missään todettu, että raskaana olevia ei koskaan palauteta, lapsia ei koskaan palauteta. Ei tällaista kategorista kieltoa ole.
Repo kertoo, että tänä vuonna reilu sata yksin Suomeen tullutta alle 18-vuotiasta turvapaikanhakijaa on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen." (IS 4.4.2017)
---
Muuan raskaana ollut äiti pakeni sotaa kuuden lapsensa kanssa ja palasi 13 kk:n kuluttua takaisin kotimaahansa seitsemän lasta mukanaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olisko jotkut vaalit tulossa, kun niin kiihkeinä käydään puolueissa puolin ja toisin :)

Toimituksen poiminnat